FORMULARI D'INSCRIPCIÓ AL PROJECTE CERVERA


Nom
Cognoms
Email
Tel. de contacte
Grup de treball en el qual estàs interessat en participar





Segons el disposat a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, l'informem que les seves dades seran incloses en un fitxer, de titularitat i ús exclusiu per a fins informatius de PROJECTE CERVERA; i en compliment del que disposa l'article 65 del R.C. 1736/98 de 31 de juliol, PROJECTE CERVERA sol·licita el seu consentiment per tractar les dades que ens ha facilitat.

dimarts, 18 de maig del 2010

ARTICLE D´OPINIÓ SOBRE LA SEGREGACIÓ DE LA SEGARRA


El colectiu Projecte Cervera volem expressar algunes reflexions pel que fa al tema de la voluntat de Torà i altres minicipis de segregar-se de La Segarra.
En primer lloc volem expressar la nostra tristesa per aquesta situació, no és una situació agradable que una persona, un grup o un poble vulgui deixar d´estar al teu costat. La Segarra no és només un territori geogràficament delimitat, és també un sentiment, un recull d´experiències, un conjunt d´esforços de generacions passades per anar endavant i superar les adversitats de la vida. Entenem La Segarra com un territori entranyable amb el que ens hauriem de sentir identificats. Però el cas és que hi ha qui se´n vol sortir. Seria bo saber-ne les motius exactes en detall. En els últims temps han aparegut als mitjans informacions diverses al respecte però trobem a faltar una declaració oficial dels órgans i administracions que tenen la responsabilitat de vetllar per aquests temes.
Hem de fer tots plegats un exercici d´autocrítica. Amb quín dret podem retenir al nostre costat a qui no hi vol estar? El mal ja està fet. Pensem que el discurs ha de ser un altre. Què hem fet o hem deixat de fer a Cervera i a La Segarra durant molts anys per arribar a aquesta situació? Hem exercit com calia el lideratge que ens tocava per la nostra condició de capital de comarca? Hem fet bé els deures en tots aquests anys? I les poblacions que volen marxar del nostre costat, han esgotat totes les vies per trobar solucions? Han posat el tema sobre la taula quan tocava? Han deixat que dominés l´esperit egoïsta per sobre del solidari en tota aquesta situació? Pensem que tots plegats, uns i altres, no hem fet tot el que s´esperava d´una societat oberta i responsable com se suposa que cal ser. Pensem que aquest exercici d´autocrítica ha d´anar, una vegada més, més enllà de la ciutadania. No ho hem fet bé. Però potser ja és hora que les administracions locals, Paeria de Cervera i Consell Comarcal, informin d´una manera clara i de forma que arribi correctament a tothom, què és el que ha passat, què s´ha fet bé i què s´ha fet malament i sobretot, què es pensa fer a partir d´ara per procurar trobar una bona solució per totes les parts, si no és massa tard.
Els ciutadans no podem carregar totes les culpes als que governen o van governar en el passat, no oblidem tampoc a aquests. Nosaltres també hem d´exercir la nostra condició de ciutadans dia a dia, però no podem oblidar que els polítics tenen l´obligació moral i legal d´actuar amb competència i eficiència, i això, pel que es veu, és cada vegada més difícil.
PROJECTE CERVERA

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sincerament, és un escrit fantàstic!! Ja és hora que algú expressi formalment opinions que de forma informal se senten en el si de molts espais. GRÀCIES una vegada més!!!