FORMULARI D'INSCRIPCIÓ AL PROJECTE CERVERA


Nom
Cognoms
Email
Tel. de contacte
Grup de treball en el qual estàs interessat en participar





Segons el disposat a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, l'informem que les seves dades seran incloses en un fitxer, de titularitat i ús exclusiu per a fins informatius de PROJECTE CERVERA; i en compliment del que disposa l'article 65 del R.C. 1736/98 de 31 de juliol, PROJECTE CERVERA sol·licita el seu consentiment per tractar les dades que ens ha facilitat.

dijous, 23 de juliol del 2009

REUNIÓ AMB LES ENTITATS ESPORTIVES I CULTURALS

REUNIÓ AMB ENTITATS ESPORTIVES I CULTURALS
DATA : 21-07-09
HORA : 21:00
LLOC : SALA POLIVALENT DEL CASAL DE CERVERA
ASSISTENTS : 7 PERSONES

Assisteixen representants dels Carranquers, Centre Excursionista de la Segarra, Secció de Billar del Casal de Cervera, Penya Blaugrana de Cervera i Penya Ciclista de Cervera. Alguna entitat com el Club Esportiu Cervera de futbol ens envia per e-mail les seves inquietuts i idees. Aquestes són algunes de les entitats més actives de Cervera i amb més associats, però es troba a faltar la presència d´entitats més petites que també tenen molt a dir. També intentem treure´n alguna conclussió. Per un costat reconeixem que pot ser la convocatòria no s´ha fet amb prou marge de temps, constatem que el llistat d´entitats i persones de contacte que existeix no és complert i hi manquen moltes dades. És també important destacar que molta gent no utilitza el correu electrònic de manera habitual i això també ens ha de fer reflexionar si volem una Cervera moderna i actual.
Com en les altres dos reunions amb comerciants i empresaris, l´aportació d´idees és rica i interessant.

-Es posa sobre la taula el gran dilema, quín model de ciutat volem els cerverins? Voler una Cervera que avanci i progressi ha d´implicar forçosament que hem de crèixer fins els 15.000 o 20.000 habitants? Els 2.000 o 3.000 últims habitants que han arribat han millorat la qualitat de vida del nostre poble? Sembla ser que una població rep molt més ajut econòmic en passar dels 10.000 habitants.
-Es proposa fer el que s´anomena un Hotel d´Entitats a l´edifici del Sindicat on hi haurien sales de reunions, magatzems pel material de les entitats i sala de conferències. Les entitats ho consideren una prioritat. Quan es parla del finançament d´aquesta obra es posa sobre la taula l´opció de fer-la treballant a jova, és a dir, que la Paeria posa els materials i el poble la ma d´obra. Sobre aquesta opció es creu que no hi haurien voluntaris.
-Cal trobar alternatives quan la resposta des de la Paeria és que no hi ha diners. Cóm ho fan a les altres poblacions? És possible augmentar l´endeutament com han fet altres poblacions?
-Existeix la idea de que no sempre s´optimitzen els recursos econòmics de la Paeria per mala gestió.
-Tots els presents estan d´acord en que ha estat una bona oportunitat per fer un camp de futbol com cal a una capital de comarca, però hi ha qui pensa que hi havia altres prioritats.
-Hi ha persones que des de la Paeria estan fent una gran tasca per facilitar gestions a les entitats. Cal potenciar aquesta tasca i donar-la a conèixer a entitats que ho desconeixen.
-Cal fer una calendari d´activitats ben coordinat.
-Les entitats fan moltes activitats i en molts casos l´assistència de la gent del poble és mínima. Cal reflexionar-hi. És possible que hagi saturació d´actes? És possible que la gent de Cervera sigui poc participativa?
-Els cerverins no participem prou quan se´ns reclama des de la Paeria i l´assistència als plens és mínima.
-Referent a les subvencions, sembla ser que hi ha uns criteris no prou clars per donar-les i la burocràcia per demanar-les és excessiva. Es diu que hi ha moltes poblacions on aquestes no existeixen per les entitats. Hi ha entitats amb molt poca activitat que reclamen la seva subvenció. Això és una despesa molt gran per la Paeria i cal fer un estudi sobre quína és la millor opció pel poble. Algunes entitats molt actives són pràcticament autosuficients a nivel financer i seria bo poder aplicar aquest model.
-Es parla d´eliminar aquests ajuts a les entitats a canvi d´oferir aquest Hotel d´Entitats.
-Hi ha molt vandalisme a Cervera.
-Cervera no apareix en premsa com altres problacions i el Paer no participa en programes de televisió provincial. Es recolça la idea de crear un departament de premsa i comunicació dins de la Paeria amb el personal existent, que sigui efectiu i generi notícies sobre Cervera.
-Hi ha moltes activitats que no s´anuncien suficientment. Cal fer-ho en premsa i es troba molt a faltar una emisora de radio cerverina que recolçaria aquesta funció.
-Es reclama la seu de l´Escola Oficial d´Idiomes.
-La mobilitat a Cervera és molt deficient i es deteriora ràpidament amb el pas del temps. És urgent trobar solucions a l´aparcament. Es creu convenient convertir el parc de tràfic i la pista esportiva sota la Pèrgola en un aparcament amb unes escales i ascensor. El mateix a la zona del Portalet.
-És molt complicat implicar els nouvinguts en les activitats del poble.
-Manquen instal.lacions esportives de qualitat.

1 comentari:

Ramon Armengol ha dit...

Hola a tots i a totes,
Primerament us voldria felicitatr per aquesta iniciativa. Copsar l'opinió de les diferents empreses, entitats, associacions... és una manera de veure la realitat cerverina.
Molts dels punts que esmenteu en aquesta nota són necessaris per a la nostra ciutat. Alguns, com l'hotel d'entitats, són una vella reivindicació de moltes associacions des de fa molts dècades. Els pressupostos municipals i potser una poca coordinació entre les diferents entitas han estat la causa de que no s'hagi aconseguit.
Voldria suggerir que a curt termini serà dificil que es duguin a terme. Potser la realització, entre les diferents parts implicades, d'un Pla Didector on es prioritzin quines són les més necessaries donaria lloc a una prespectiva de futur.
No estaria malament també, fer alguna cosa semblant amb prespectiva de futur, en relació a la cultura de la nostra ciutat.
Anim i endavant.