FORMULARI D'INSCRIPCIÓ AL PROJECTE CERVERA


Nom
Cognoms
Email
Tel. de contacte
Grup de treball en el qual estàs interessat en participar





Segons el disposat a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, l'informem que les seves dades seran incloses en un fitxer, de titularitat i ús exclusiu per a fins informatius de PROJECTE CERVERA; i en compliment del que disposa l'article 65 del R.C. 1736/98 de 31 de juliol, PROJECTE CERVERA sol·licita el seu consentiment per tractar les dades que ens ha facilitat.

divendres, 24 de juliol del 2009

REUNIÓ AMB ASSOCIACIONS DE VEÏNS I ENTITATS SOCIALS DIVERSES

REUNIÓ AMB ASSOCIACIONS DE VEÏNS I ENTITATS SOCIALS DIVERSES
DATA : 23-07-09
HORA : 21:00
LLOC : SALA POLIVALENT DEL CASAL DE CERVERA
ASSISTENTS : 29 PERSONES

Durant el debat es demana tenir en compte l´opinió de la pagesia. Es farà però en aquest moments es troben en plena temporada de sega.
El debat va portar les següents reflexions :

-Es creu que l´actitut del comerciant cerverí és en general poc decidida i que cal pendre decisions fermes. Cal fer un projecte urgentment per convertir el centre comercial en zona per vianants remodelant totalment la Plaça Sant Miquel. Aquest és un projecte que no solsament interessa i afecta als comerciants, també interessa i afecta a tot el poble ja que ens ha de donar una millor qualitat de vida.
-S´ha de resoldre el problema dels aparcaments. Hi ha discrepàncies sobre la necessitat o no de crear zones blaves.
-La Federació d´Associacions de Veïns va ser activa en el passat i cal reactivar-ho per fer escoltar la veu dels ciutadants. Els cerverins hem de fer autocrítica per aquest problema.
-Es considera exagerada la despesa en personal de la Paeria i els resultats no són els esperats. Els tràmits són lents i costa molt tenir una resposta ràpida. Manca eficiència. Davant una intervenció que afirma que aquest és un problema de tots els ajuntaments es crea un encès debat on predomina la idea de que això no justifica que hagi un servei tan deficient. Cal actuar per canviar aquesta dinàmica tan negativa pel poble.
-Es proposa que un equip d´empresaris estudii el pressupost municipal per presentar alternatives més eficients. Cal aplicar criteris empresarials a la gestió municipal.
-Manquen bons professionals a la Paeria.
-La brigada de neteja no és prou eficient, la productivitat d´aquesta brigada es considera molt baixa i es denuncia que una part important d´aquesta brigada porta molt temps de baixa. El resultat és que el poble està brut i deixat i els costos de neteja són molt alts. Aquest és un problema molt greu ja que fa que la imatge de Cervera sigui bruta i molt negativa.
-Es reclama que festes i cultura ho gestioni una mateixa regidoria.
-Hi ha moltes senyals trencades que no es reparen i això costa molt d´entendre pels veïns. Si un s´estima el seu poble no pot permetre que això passi.
-Cervera té un teixit d´associacions molt important. Però cal no caure en la repetició continuada d´algunes activitats que poden acabar provocant una poca assistència de públic. Hem de ser més originals.
-Cal replantejar la política d´ajuts a les entitats ja que algunes d´elles no aporten res al poble i altres són molt actives.
-La retallada de pressupost pot posar l´Aquelarre en seriós perill. Aquesta és una festa molt arrelada a Cervera que ens posa al mapa i reporta molts diners que venen de fora. Cal reflexionar per trobar solucions i aquestes pot ser passen per eliminar alguns events deficitaris que aporten molt poc al poble.
-És imprescindible crear un calendari d´activitats per evitar que en coincideixin més d´un en un mateix moment. No s´enten que això encara no s´hagi fet.
-Hi ha molt vandalisme, amb moltes pintades i mobiliari urbà destruït. Cal actuar amb fermesa davant aquests actes.
-El recorregut que s´ha de fer per anar a la guarderia és molt complicat i cal trobar solucions pràctiques i còmodes per tothom.
-Es parla de l´alt cost que suposa l´edifici de la Universitat. Cal trobar maneres d´integrar-la més la poble. Es torna a parlar d´obrir-la a la ciutat.
-Els nuclis agregats es queixen de que estan totalment abandonats en quan a neteja i que calen solucions còmodes de transport públic. Aquest és un problema que afecta a tots ja que són nuclis que pertanyen a Cervera i també paguen els seus impostos. Quan demanen algun servei o solució per algun problema, s´eternitza per la lentitut burocràtica de la Paeria.
-Els cerverins no es queixen i no participen de les jornades de participació ciutadana.
-Existeix una Cervera dels 500, que són les persones que fan coses pel poble, que estan al davant de les entitats i que són les que tiren del carro. Cal implicar als milers de ciutadants que estan en un segon terme per activar la societat.
-La Cambra de Comerç no funciona i cal trobar solucions.
-Es reclama crear un plataforma forta formada per empresaris, comerciants, representants de les entitats i de les diverses associacions que tinguin il.lusió i força perquè vetllin per la bona actuació de la Paeria i per una evolució positiva de Cervera. Això ha de venir recolçat per un important moviment de barris. Es posa com a exemple el barri dels Ametllers per l´activitat i gran qualitat de la seva festa i manera de fer.
-Cal crear una relació de prioritats urgents pel poble a curt i mig termini i començar a provocar petits canvis que acabin posant en marxa Cervera.