FORMULARI D'INSCRIPCIÓ AL PROJECTE CERVERA


Nom
Cognoms
Email
Tel. de contacte
Grup de treball en el qual estàs interessat en participar





Segons el disposat a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, l'informem que les seves dades seran incloses en un fitxer, de titularitat i ús exclusiu per a fins informatius de PROJECTE CERVERA; i en compliment del que disposa l'article 65 del R.C. 1736/98 de 31 de juliol, PROJECTE CERVERA sol·licita el seu consentiment per tractar les dades que ens ha facilitat.

dijous, 16 de juliol del 2009

REUNIÓ AMB EMPRESARIS

REUNIÓ AMB EMPRESARIS
DATA : 15-07-09
HORA : 21:00
LLOC : SALA POLIVALENT DEL CASAL DE CERVERA
ASSISTENTS : 19 PERSONES REPRESENTANT 16 EMPRESES

Apart de les empreses assistents, altres excusen la seva presència per compromisos diversos i ens fan arribar les seves opinions que també queden reflectides en aquest informe.
Després de dues hores d´interessant debat enumerem les reflexions més importants :

1- La Paeria s´ha de gestionar amb criteris empresarials basats en lograr la màxima eficiència i productivitat aprofitant els recursos humans i econòmics existents.
2- No permetre que la professionalitat dels funcionaris de la Paeria es vegi perjudicada o posada en dubte per la manca de compromís d´alguns d´ells. S´han d´eliminar vicis adquirits i treballar amb professionalitat marcant objectius de la mateixa manera que es faria en una empresa i prescindir dels que no actuin amb la responsabilitat que mereix la defensa dels drets dels cerverins. El secretari i els responsables de recursos humans en són també responsables.
3- Algunes gestions que les empreses han de fer a la Paeria resulten complexes per l´excés de burocràcia, la lentitut i a vegades l´actitut i poca predisposició de part del personal. Seguint criteris empresarials s´hauria d´estudiar la possibilitat de que algunes d´aquestes gestions es fessin a la mateixa empresa amb el desplaçament i presència de personal de la Paeria per tal de donar un millor servei i facilitats a les empreses tal i com fan altres empreses privades i proveïdors.
4- S´han de dedicar esforços eficients per lograr ajuts per les empreses locals. Durant molts anys s´han donat quantitats extraordinàries de diners a empreses amb poca o nul.la viabilitat i empreses de fora sense cap arrel a Cervera que han acabat marxant.
5- Moltes de les grans ocasions que s´han perdut a Cervera amb els diferents governs municipals han passat desapercebudes pel poble o aquest desconeixia la totalitat de la informació. Se´n treu la conclussió de que per estar assabentat de totes les oportunitats que hi ha i buscar-ne de noves, s´ha d´estar dins de la Paeria. Si l´equip actual de govern no demostra més eficiència amb resultats, l´única opció és presentar una alternativa de govern de consens que aglutini els diferents sectors i preocupacions del poble, amb un gran recolçament popular al darrera.
6- La majoria dels regidors hi dediquen molt poc temps i això es nota en els resultats. La tasca que fan l´haurien de fer professionals. La manca d´esperit emprenedor de la majoria de regidors repercuteix directament en una manca d´acompliment dels objectius.
7- Davant la manca de recursos econòmics, s´ha de lluitar amb més eficàcia la recerca d´ajuts i subvencions a la Diputació, Generalitat i Govern Central. Cal fer una planificació de viatges a Lleida, Barcelona i Madrid per fer notar la nostra presència, amb insistència i eficàcia.
8- La manca de recursos econòmics no pot justificar totes les mancances i problemes de Cervera. Hi ha solucions que no necessiten despesa i altres que en necessiten molt poca. En molts casos es tracta d´una qüestió de voluntat i eficàcia.
9- S´ha de resoldre el tema del retard en el pagament de la Paeria a les empreses locals.
10- La Cambra de Comerç no té cap poder actualment. És una delegació de la de Lleida però això no ha d´impedir que tingui més força i sigui més representativa de les necessitats de la indústria i comerç local. Cal un canvi de rumb i si és necessari, desvincular-se de Lleida i estudiar l´opció de ser una Cambra de Comerç independent. També cal més implicació i participació de les empreses i comerç local.
11- El polígon industrial continua sense alguns serveis elementals que fan en ocasions impossible dur a terme una activitat industrial amb normalitat. Independentment de si es tracta d´un problema del INCASOL, de l´empresa encarregada de l´obra o de qui sigui, cal que des de la Paeria i Cambra de Comerç es fagi la pressió necessària per resoldre aquest tema que provoca problemes gravíssims a empreses locals que estan a la zona i dificulten l´arribada d´empreses de fora. Hi ha també problemes d´asfaltat i voravies.
12- Cal trobar una solució als problemes de molts treballadors per deixar els seus fills petits en horari laboral. Les guarderies públiques no cubreixen aquests horaris i això provoca molts problemes a treballadors i empreses. És necessari estudiar el problema i resoldre´l de manera definitiva amb la contractació de personal per cubrir l´ampliació d´horaris o arribar a acords amb professionals privats que actualment hi ha al poble a uns preus assumibles ja que en alguns casos pot resultar més rendible no treballar i cuidar dels fills que treballar i deixar-los amb cuidadors privats.
13- S´han d´establir acords i buscar solucions per lograr una millor formació professional. Manca personal qualificat i el nivell d´idiomes és molt baix.
14- Cal millorar els accessos a Cervera i al polígon, tan per carretera com per ferrocarril. Un bon servei de tren de rodalies permetria que vingués gent a treballar a Cervera des de poblacions que actualment queden molt allunyades.
15- És necessàri un accés al polígon des de l´antiga nacional 2.
16- Hi ha infraestructures importants que s´han fet totes petites ja des d´un inici. El pont d´accés al poligon industrial per sobre de la via, l´estació d´autobusos o el pavelló polivalent. Els accessos a la guarderia són també molt dolents tant per vehicles com per vianants amb cotxets.
17- El centre de Cervera s´ha de fer per vianants amb un projecte des del carrer General Güell fins a la Plaça Santa Anna. Aquest ha de ser un projecte molt ben estudiat i amb consens que donarà una millor qualitat a la ciutat. Cal obrir l´edifici a la Universitat al poble amb propostes d´oci i restauració al seu interior.
18- S´ha de fer un gran aparcament a la zona del Portalet. Si no es troba una empresa interessada en aquests moments, hi ha solucions provisionals que poden ser suficients com netejar tota la zona de sota del Portalet i fer unes escales i un ascensor per accedir al passeig. Si és prioritari pel poble, es podria fer el mateix a la zona del parc de tràfic i la pista poliesportiva amb escales i ascensor a la Pèrgola i portar aquestes instal.lacions a una altra zona.
19- Manquen places d´hotel a Cervera. És imprescindible trobar una solució al problema de l´Hotel Canciller. Si és una prioritat pel poble, no s´hauria de descartar estudiar una expropiació.
20- La Policia Municipal ha de dirigir el trànsit en hores punta en determinades zones, especialment la zona dels semàfors. Tota aquella zona té una complexitat que requereix un estudi ben fet per un nou projecte de regulació del trànsit.
21- El nou accés al polígon davant dels bombers afegeix perillositat a la zona. Cal millorar aquella rotonda.
22- Hi una posició totalment contrària als passos sota la via. Es creu que era millor seguir lluitant per lograr el soterrament total de la via al seu pas per Cervera. Aquest és també un punt clau per la millora de la qualitat de vida a Cervera i no s´hi ha de renunciar.
23- Les entrades de Cervera són totes poc agradables a la vista i donen una mala imatge. Estan descuidades, amb poca llum i brutes.
24- Per que Cervea sigui atractiva a noves empreses, tot el poble ha de seduïr més als visitants, amb un comerç més fort, amb un poble més net, que es cuidin els detalls. El patrimoni monumental de Cervea és únic i s´ha d´aprofitar per tenir una identitat pròpia. Hi ha edificis situats en llocs clau que tenen un aspecte lamentable i s´haurien de buscar solucions per millorar-ne l´aspecte i la seguretat.
25- Cal potenciar les iniciatives que generin una bona oferta d´oci i les que s´organitzen des de les entitats de Cervera. Es podria crear un circuit de localitzacions dins de Cervera on organitzar les diferents activitats del poble per promocionar-les.
26- S´han de trobar utilitats a l´edifici del Sindicat. Hi hauria interés en aprofitar part de l´edifici per instal.lar-hi negocis d´hosteleria i restauració que donaria vida a la zona.
27- Es nota una tendència de la gent a voler ser funcionari. En general no es fomenta l´esperit emprenedor. S´ha de fomentar la creació d´un centre de negocis per emprenedors amb pocs mitjans, facilitar l´accés a les tecnologies de la informació i comunicació i organitzar xerrades amb empresaris locals i foranis.
28- La millora de la qualitat de vida de Cervera no forçosament ha d´estar vinculada a un creixement desmesurat de la població. La població ha de créixer de manera controlada mentre repercuteixi positivament pel poble.