FORMULARI D'INSCRIPCIÓ AL PROJECTE CERVERA


Nom
Cognoms
Email
Tel. de contacte
Grup de treball en el qual estàs interessat en participar





Segons el disposat a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, l'informem que les seves dades seran incloses en un fitxer, de titularitat i ús exclusiu per a fins informatius de PROJECTE CERVERA; i en compliment del que disposa l'article 65 del R.C. 1736/98 de 31 de juliol, PROJECTE CERVERA sol·licita el seu consentiment per tractar les dades que ens ha facilitat.

dimecres, 9 de desembre del 2009

PRIMERA REUNIÓ DEL GRUP D´ASSOCIACIONS DE VEÏNS I NUCLIS AGREGATS

DATA : dijous 19 de novembre de 2009
ASSISTENTS : 14 persones

Temes tractats :

- Es consulta si existeix un pla d´emergència per casos d´accidents a les indústries que puguin suposar toxicitat i altres situacions com nevades o altres fenòmens metereològics.
- Es parla del probla d´accessibilitat dels serveis d´emergència com bombers o ambulàncies en algunes zones de Cervera, especialment en el casc antic.
- Es parla de la possibilitat de que a Europerfil s´utilitzin materials altament inflamables.
- Es comenta la perillositat de l´empresa Copecinter.
- A Castellnou d´Oluges, les boques d´incendi no es poden acoplar als mecanismes dels bombers.
- Als nuclis agregats no s´hi va en casos de nevades.
- La Policia Local no es veu gaire pels nuclis agregats.
- El riu Sió i l´Ondara al pas per Castllenou i Vergós respectivament tenen un deficient manteniment i estan plens de brossa.
- La carretera de Castellnou és estreta pel trànsit que hi ha i la fa molt perillosa. Caldria pavimentar els laterals per l´evacuació d´aigua i a la vegada serviria d´escapatòria quan es trobin dos vehicles.
- La neteja i conservació dels nuclis agregats és molt deficient. No es preveu l´època de caigua de fulles que deixa el poble brut i embussa tapa les reixes de les clavegueres.
- Es proposa refer la Federació d´Associacions de Veïns.
- Hi ha opinions que expresen que no és necessària l´existència de la Federació ja que com a associació de veïns pròpia ja logren els resultats que es proposen.
- Hi ha barris com la zona de l´avinguda de Catalunya o la zona centre Universitat que no tenen associació o està totalment inactiva.
- Cal definir clarament les funcions i utilitat de la Federació d´Associacions.
- Es proposa com alternativa, la creació de districtes amb un Consell de districtes.
- Es fa la queixa de que a la presentació de Projecte Cervera es va dir que només un parell de barris tenen activitat com a associació quan són més els barris que fan coses. Es critica el desconeixement d´aquesta realitat i s´expressa el malestar creat per aquest desconeixement.
- Es demana actuar contra l´incivisme.
- Cal estudiar perquè no funcionen les associacions de veïns.
- S´expressa la idea de que la Paeria actua quan hi ha queixes, i que quan aquestes es produeixen, la Paeria respon satisfactòriament. Es diu que amb l´equip de govern actual s´hi pot parlar. També s´expresa l´opinió de que la Paeria hauria d´actuar segons un pla estudiat i no anant al darrere de les queixes veinals.
- Els tràmits a la Paeria per demanar coses pel barri són massa llargs i la resposta tarda molt a arribar. S´acaba anant a veure directament al Regidor corresponent.
- Es fan actuacions sense estratègia, actuant seguint les queixes dels veïns.
- Hi ha associacions que presenten plans a la Paeria sobre les seves necessitats.
- Es planteja la possibilitat de posar un petit bus pel poble però es creu que poca gent l´utilitzaria. Es presenta un pressupost de 27.000 euros anuals per un servei de dos dies a la setmana, fent una volta a la ciutat en tres hores diferents del dia. Es parla de no deixar de costat els nuclis agregats en aquest servei.
- Es demana posar molta atenció al POUM però hi ha la sensació de que és un projecte inacabable.
- Cal animar a la gent a anar als plens.
- La Paeria no promociona suficientment la participació ciutadana.
- Es demana donar la paraula al poble en els plens.
- Hi ha normes que no s´apliquen, com les relatives a contaminació acústica, neteja o ordenances de civisme.
- En centre de Castellnou està totalment derruït, és molt perillós i no hi ha manera de contactar amb els propietaris. Cal plantejar-se la possibilitat d´expropiar-ho.
- Es pregunta quín cost ha tingut per Cervera l´estudi i redacció del projecte del POUM. Hi ha la sensació de que ha costat molts diners, no ha lograt consens entre els cerverins i continua sense estar aprobat.
- El projecte de soterrar la via era un dels grans projectes i s´ha gestionat molt malament amb una solució que és un nyap. Pot ser cal seguir lluitant per soterrar-la i unir les dos Cerveres per vertebrar la ciutat.
- És cert que es vol convertir el tren que arriba a Cervera en un tranvia? Cal tenir al poble informat.
- S´han fet moltes coses malament a Cervera, el CAP està en una ubicació molt dolenta, l´estació d´autobusos també i és petita, la Ctra. de Guissona es va tancar quan en el seu moment va ser una venda de la Paeria a Carreteres.
- Cal lluitar per reobrir la Ctra. de Guissona.
- Els veïns del carrer Major no col.laboren per portar comerços i serveis a la zona ja que hi ha pocs locals disponibles.
- Es posa en dubte l´èxit del viver d´empreses.
- Els monuments de Cervera s´han de poder visitar.
- Els monuments de Cervera han de disposar de serveis bàsics pels visitants com lavabos.
- La neteja del poble no és prou eficient i la màquina no arriba a tots els racons i allà es queda la porqueria.
- El parking sota la muralla està desemparat i sense vigilància.
- Es posa en dubte el cobrament de les multes de la Policia Municipal que no passen per Trànsit.
- Es demanen llistes obertes per les eleccions municipals.
- Un ex-regidor de la Paeria diu que en la seva època estava superat per la feina.
- Es parlar dels salaris dels regidors i paer. El problema no és el salari, és la dedicació. Cervera segurament acceptaria pagar més a canvi de major eficiència i dedicació.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha moltes coses que es comenten qe realment són un encert, ara bé, no penso pas que la ubicació del CAP sigui errònia, pq. tot i que segurament té més dificultats ara en l'ampliació etc... cal tenir en compte que té el gran privilegi que es troba en mig de la ciutat, i això, per la gent gran (que és la gran majoria dels pacients) és una qüestió prioritària i còmoda, i si us plau, no ens queixem tant de tot, pq. pel que fa a aquest equipament, ara mateix és dels que s'està ampliant..., tot i que el que sí caldria vetllar (i que ja correspon al nostres polítics de la Paeria), és que s'ampliïn al màxim les especialitats... per tal d'aconseguir un CAP II (encara que sempre ens vagin dient que tenim el de Tàrrega molt a prop i que aquí no hi ha prou habitants...) - com a capital de comarca, cal ser insistent en la demanda de tots els serveis corresponents - i penso que aixó no és pas el que fan els nostres polítics actuals, ja que el que sí que crec (al igual que el que comenteu), és que alguns d'ells (que ocupen regidories molt importants),només estan per les menudències i per anar tirant dia a dia... però sense cap planificació més enllà ni per les grans i importants qüestions, i alguns d'altres (als quals ningú els hi veu mai el pèl.. només en actes de lluïment), no se'ls hi hauria de permetre que cobressin un sou considerable, ja que la tasca que fan per la ciutat no pot ser de cap manera eficient..., perquè si resulta que tenent dues o tres feines a més de la de l'ajuntament..., difícilment podran complir amb la ciutat i encara menys ocupar regidories!(aquests diners sí que són literalment llençats!!!) - la gent ens hauríem de preocupar de saber i conèixer (ja que ells no ho fan públic), quan cobra cada regidor... i alcalde..., quantes hores assisteix a l'ajuntament assessorant i dirigint el personal de la seva regidoria... pq. sinó resulta que donem tota la culpa als treballadors, quan qui realment ha de gestionar i organitzar la casa..., resulta que no hi és mai i que no té cap planificació ni línia de treball.

Res doncs, espero que aquesta humil reflexió serveixi per tenir en compte una altra opinió en algunes qüestions.

Endavant PROJECTE CERVERA!!

Anònim ha dit...

Jo crec que no ens hem de queixar de si les empreses com Europerfil i Copicinter son perilloses o utilitzen materials altrament infamables,perquè suposadament tenen els seus plans d´emergencia. El que hem de fer es vetllar per les empreses que tenim ubicades al nostre poble i buscar empreses que es vulguin ubicar a Cervera tot i que corren temps dificils. Ens hem de preocupar per aixó i no interferir amb les empreses mencionades anteriorment!!Penso que aixó dels labavos als monuments tampoc seria una bona opció i al igual que el aparcament de sota la muralla la gent no hi aparca aixó de la manca de seguretat no se si es del tot cert!! El que hem de fer es promocionar Cervera i buscar la manera de donar-ho a coneixer i crec que el que s´hauria de fer més força en posar un hotel o un lloc de descans per els comercials i turistes.Amb aixó hem de fer més força i no deixar decaure les empreses afincades a Cervera.

POLL DEL CEL ha dit...

Pel que fa a empreses crec que ens hauriem de moure per tal de portar petites mitjanes i grans empreses, i que aquestes es quedessin aqui, no que al cap de 5 o 10 anys quan han cobrat les ajudes de la generalitat marxin cap a un altre lloc (Ex.Cubigel).

Pel que fa a temes de seguretat i plans d'emergencia tinc coneguts a bombers policia local i ambulàncies que ni ells mateixos els coneixen, crec que no hi ha una unitat de treball entre ells, treballes sobre la marxa.
En la ultima nevada me forta de cervera els accesos al CAP,Residencies,i llocs publics eren llastimosos, això si al C/Combat semblava que no hi hagues nevat.
Crec tambe que s'hauria de crear un cos de seguretat de Proteccio Civil el cual ajudes a nevades, reordenacio de transit els divendres de mercat, suport a la policia local i cosos d'emergencia en la fira de sant isidre, Aquelarre, festa major etc...
Pel que fa a la Policia Local no es veu massa per enlloc, be si als horaris establerts de ficar multes a la zona blava i inclus ara no baixen ni del cotxe si veuen un vehicle mal estacionat simplement redacten la multa i la envien al propietari.
La il·luminacio de nadalenca es nefasta la aquest any la meitat de llums estaven foses o no funcionaven nomes es fique il·luminaci al mig de la poblacio i un bones festes a les entrades del poble,tambe s'en podria posar a la zona de PP1, Av/Guissona, Av/ Mil·lenar de cat.etc...
Pel que fa al Masdurant i zones ajardinades crec que esta molt be que sadecuin pero tambe que tinguin un bon mantenimet.